Morla ArteSana

Är ett litet företag som tillverkar handgjorda smycken i silver och designar kläder. ArteSanas produkter produceras i Trollhättan av designer Nancy Contreras. Alla produkter som ArteSana tillverkar är unika. Varje produkt kommer ifrån en process av inspiration, hjärta och många timmars arbete.

Materialen som används vid tygväskor är 100 % återvunnet. Du garanteras en produkt utan barnarbete.

ArteSanas vision är att kunna skapa av återvunnet material och designa för att återanvända produkter. Detta är en hållbar skapande process eftersom den använder material och produkter som redan finns i samhället.

 ArteSanas hantverket är lokala produkter som tillverkas med inspiration av globalt tänkande.

 Vi står för Re-Use Re-Duce Re-Cycle

ArteSana betyder hantverkare på spanska, men ordet ArteSana är också en ordlek, Arte (konst) Sana (läka). För mig betyder det att konsten läker själen och kombinationen av de två orden har hjälpt mig att skapa min första smyckeskollektion. Hantverket samt materialen har följt mig på en lång resa ända från Mexiko. Typen av smyckedesign som jag gör skulle jag beskriva som en alternativ urban stil eftersom det oftast säljs på gatan och hantverket utgör ett levande inslag på gator och torg i Mexiko. Hantverkarna som lever på att sälja denna typ av smycken har blivit till något av en subkultur och många unga mexikaner har valt det som livstil. Jag har haft lyckan att ha haft två magnifika kvinnor som lärare, Adriana Martinez och Karen Lizama, båda konstnärer och hantverkare i Cuernavaca. ArteSanas arbete sker i den lilla verkstaden i Trollhättan och det är här som inspirationen blir till konsthantverk.

ArteSanas design har sina rötter i Mexiko och en del av materialet som till exempel stenar, kommer från Mexiko. Några av stenarna som Bärnsten kommer från delstaten Chiapas i södra Mexiko där jag själv har köpt den direkt i den lilla byn Simojovel.  Metaller som silver 925 och koppar kommer från både Mexiko och Sverige. Väskorna är en nytillkommen del av ArteSanas design och inspirationen hämtas från Mexiko men retrotygerna kommer från Sverige.

Nancy Morla ContrerasArteSana

Annons

En reaktion till “Morla ArteSana

  1. Är du intresserad av att köpa något.? Då kan du skicka en email till contrerasv.nancy[at]gmail.com Där kommer du att få mer information om bankgiro och vilka post alternativ som finns att skicka till dig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s